real estate menu left
real estate menu right
real estate company logo


Ytong

 

Bij de bouw van een particuliere woning wordt vaak naar cellenbeton gegrepen. De witte blokken, beter bekend onder de naam Ytong (van Xella) biedt verschillende voordelen.

Ytong is de bouwsteen en isolator. Zo geniet je het hele jaar door van een comfortabele temperatuur tegen minimale stookkosten. En in de zomer hou je het koel. Bovendien is Ytong een natuurlijk isolerend materiaal dat op milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd.

Een ecologisch materiaal

Omdat er bij de productie van Ytong weinig grondstoffen nodig zijn, weegt dit lichte bouwsysteem ook niet op het milieu. De basisgrondstoffen ) water, kalk en zand – zijn immer overvloedig in de natuur aanwezig. Bovendien wordt tijdens het productieproces 60 à 70% minder energie verbruikt – en dus ook minder CO2 uitstoot voortgebracht – dan bij de aanmaak van andere bouwmaterialen. Ook nadien levert Ytong besparingen op. Dankzij de goede isolatie-eigenschappen van Ytong zullen de energiekosten van de woning lager liggen.

 Hoge warmte-isolerend eigenschappen

de stilstaande lucht in de vele poriën verklaart waarom Ytong zo uitsteken thermisch isoleert. Dat betekent een lagere energierekening, een comfortabel woonklimaat, en een lagere uitstoot van CO2. De unieke structuur van cellenbeton werkt als een schild dat in de zomer de hitte buiten houdt, waardoor het binnenshuis lekker koel is. In de winter blijft de kostbare gestookte warmte binnen, en is het binnenshuis aangenaam warm. Ytong is het enige materiaal waarmee sinds de invoering van EPB-normen een muur van tradionele dikte kan worden opgetrokken zonder dat een bijkomende isolatielaag moet worden geplaatst. Zowel een tweeschalige muur bestaande uit een Ytongblok van minsten 17.5cm met een gevelsteen en een luchtsopouw, als een massieve muur bestaande uit een Ytong-blok van minstens 30cm in combinatie met een bepleistering, blijven onder de norm (U < 0,6 W/m² K). De U-warde van een buitenmuur die bestaat uit 30cm Ytong en een 12mm dikke buitenbepleistering bedraagt 0.31W/m²K.  Van een spouwmuur met als binnenmuur een Ytong-blok van 20cm, een lege spouw en een gevelsteen bedraagt de U-waarde 0.42 W/m²K.

 

Met Ytong geen koudebruggen:

geen isolatie in de spouw betekent ook geen risico op koudebruggen. Koudebruggen zijn plaatsen waar de isolatie onderbroken, waardoor warmte verloren gaat. Dat kan leiden tot condensatie en vocht- en schimmelproblemen. Het gevaar op koudebruggen is het grootst bij de onderlinge aansluiting van bouwdelen; betonnen balkons of vloeren die doorlopen van binnen naar buiten, balken boven raamopeningen die in contact staan met de gevelsteen, dorpels, en raam –en deursluitingen. Om problemen te voorkomen, moeten isolatieplaten yheel precies tegen elkaar en tegen de binnenmuur aansluiten. De minste onderbreking in de continuïteit van de isolatieplaten veroorzaakt – naast koudebruggen- ook luchtcirculatie (een soort valse spouw) die het isolatiepeil van een muur vermindert. Ytong isoleert voldoende van zichzelf. Een supplementaire isolatie is niet nodig. Ytong verzekert daardoor een duurzame isolatie die voor 100% functioneert, en blijft functioneren.

Zeer hoge luchtdichtheid:

Uit controlemetingen van de luchtdichtheid is gebleken dat buitenwandconstructies met Ytong perfect luchtdicht zijn. Bovendien worden Ytong-blokken gelijmd. Daardoor kunnen aansluitingen met kozijnen, vloeren en dakplaten gemakkelijk luchtdicht worden afgewerkt, en kunnen ongecontroleerde luchtstromen –en dus warmteverliezen- worden voorkomen.

Ga voor informatie naar: http://www.ytong.be of http://www.ytong.nl

 

 




Van Vlasselaer Bouw

Lange Rechtestraat 58B - 3120 Tremelo

0479/23.87.68 - 016/88.05.34 <--> e-mail: info@vanvlasselaerbouw.be

Design door: Sound & Vision Center